[primary picture]

5 indok, hogy natúrkozmetikumot használj!

A bőröd a legszebb ékszered. Nem mindegy, hogy mit használsz rá. Megmutatom, milyen előnyökkel jár, ha Mannákat választasz!

Bevallom, sokan kérdezik tőlem, hogy miért is érdemes natúrkozmetikumokat használni. Ilyenkor általában mindenki arra kíváncsi, hogy mi különbözteti meg ezeket egy átlagos, nem natúr terméktől. Egyáltalán, mit jelent az, hogy egy kozmetikum natúr? Az alábbi öt pontban megpróbálom összefoglalni a Mannák legfontosabb tulajdonságait. Mire a végére érsz, már érteni fogod, mi is a Manna filozófia lényege.

Környezettudatosság

Számomra a környezetünk védelme egyet jelent az élet védelmével, hiszen ami jó a körülöttünk lévő világnak, az végső soron minket is egészségesebbé tesz. Éppen ezért büszkén jelentem, hogy a Manna termékeiben nem találsz parabéneket, génmódosított összetevőket és kőolajszármazékokat! Ezt jelzi a termékek csomagolásán látható COSMOS Natural natúrkozmetikai minősítés. COSMOS Organicbiokozmetikai minősítést pedig kizárólag azon termékek kaphatnak, amelyek kapcsán bizonyított, hogy előállításukhoz kizárólag organikus gazdaságból származó alapanyagokat használnak fel. Büszke vagyok rá, hogy egyre több Manna szerzi meg a fenti, szigorú követelményeknek megfelelő BDIH minősítést. Csak a legjobbal elégszünk meg!Mi lehetne fontosabb?

Állatkísérlet-mentesség

Úgy gondolom, hogy ahogyan az állatokkal bánunk, az minket, embereket minősít. Éppen ezért vagyok elkötelezett állatvédő és kiállok az állatkísérletek minden formája ellen. Nem véletlen, hogy a Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy biztos lehetsz benne, hogy egyetlen Manna előállításához sem kellett állatoknak szenvednie. Sőt, még ennél is továbbmegyek: nem csak a teljes céget, de az összes beszállítónkat is megvizsgáltuk. Hosszú hónapokat töltöttünk el azzal, hogy többek közt az indiai, ghánai, marokkói partnereink esetében megbizonyosodjunk arról, hogy tartózkodnak az állatkísérletektől. 

A befektetett munka megérte, mert így 100%-ig biztossá vált, hogy amit neked nyújtunk, az semmilyen módon nem kapcsolódik az agresszivitáshoz és a szenvedéshez, csakis a szeretethez, a jó lelkiismerethez és a törődéshez. Számomra ezek az értékek alapvetőek, és nem csak a natúrkozmetikumok gyártásában, hanem a magánéletemben is.

Pálmaolaj-mentesség

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a pálmaolaj milyen káros. Ha csak egyetlen összetevőre figyelsz az élelmiszer és a kozmetikai termékek kiválasztásánál, akkor ez legyen az. Ez az alap- és adalékanyag, amelyet az üzemanyag-gyártásban is előszeretettel használnak, rendkívül olcsó és igénytelensége miatt könnyen termeszthető a világ számos pontján, így szinte „mindenben” megtalálható. A probléma az, hogy az olajpálma-ültetvények oly mértékben elárasztották a Földet, hogy számos növény- és állatfaj a kipusztulás szélére sodródott Nyugat-Afrikában és Délkelet-Ázsiában. 

Még belegondolni is borzalmas, hogy az emberi mohóság miatt például orángutánok százezreinek szűnik meg a természetes élőhelye. Arról már nem is beszélve, hogy az esőerdők pusztulásával lassan az ember is felszámolja természetes oxigén-forrását. Az esőerdők égetésekor felszabaduló széndioxid ráadásul óriási löketet ad a globális felmelegedésnek, ezért visszafordíthatatlan következményekkel jár. Tudnod kell, hogy amikor a Manna natúrkozmetikumokat használod, akkor az esőerdőket is véded, mivel egyetlen Manna sem tartalmaz pálmaolajat.

Természetesség

Ha bőröd beszélni tudna, valószínűleg hangosan tiltakozna minden vegyszer ellen.

A Mannák azért is csodálatosak, mert a természetben előforduló, 100%-os tisztaságú natúr alapanyagokból készülnek, mentesek minden mesterséges illatanyagtól és színezőanyagtól. Valahányszor ezeket a kényeztető csodákat használod, olyan, mintha megsimogatnád bőrödet és azt mondanád neki: „köszönöm”.

Etikusság

Amikor azt mondom, hogy odafigyelünk a fenti négy pontra, akkor tudnod kell, hogy nemcsak az általunk felügyelt folyamatokat nézzük, hanem a teljes láncot, vagyis beszállítóinktól és minden partnerünktől ugyanezt az igényességet várjuk el, dolgozzanak az irodában, a gyárban vagy az beszerzés és előállítás bármely pontján. Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a Manna értékeit mindenki vallja és alkalmazza, akikkel együtt dolgozunk, hiszen csak így érhetjük el, hogy minden hozzád kerülő termék csúcsminőségű, valódi natúrkozmetikum legyen.

Mannablog 


Olvass tovább