[primary picture]

7 nap, 7 haj

Egy kihívás elé állítottam magam, amikor is 7 napig 7 különböző frizurát készítettem magamnak.

Az elmúlt időszakban vagy kiengedett vagy copfba fogott hajam volt, így ezt megunva a Pinteresten ötleteket gyűjtöttem, hogy hogy is variálhatom a hajam kiszakadva a megszokottból. 

 1. nap: fordított parkettaAnnyira tetszenek a fordított parketta fonások, de a pinteresten található módon esélytelennek érzem, hogy magamnak megcsináljam. Gyakorolok sokat, de még van mit.. hogy is mondjam elég nagy fail lett ez a frizura, de azért megpróbáltam.

2. nap: halszálka egy csavarralAz arcomtól kiragadtam két tincset és hátravittem a tarkóm felé. Ahhoz hogy a vékony szálú hajamból szebb fonatot varázsoljak hozzáfogtam még egy kis hajat a tarkó részről is a hátratűzött hajrészhez. Az összefogott hajat megnyitottam egy kis lyukban és átdobtam rajta a tincset, hogy elérjem a csavart. A kimaradt részt pedig halszálkába befontam. Egyszerűbb volt, mint gondoltam.

3. nap: fonott tincsek


Ez a  legmegszokottabb hajviselet tőlem a kiengedett tincseken és a copfon túl. Az arcomnál egyenesen fontam lefelé a fülem irányában, majd hátul egy keresztet vetettem a befonott copfokkal és készen lett a konty rész is. Ehhez hasonló hajat készítettem már egy videómban, amit itt találtok.

 

4. nap: fonat mint hajpántA hajpánt fonás mostanság a kedvencemmé vált. Lehet lazább, lehet szorosabb mindenhogy jól mutat és mégsem kihívás elkészíteni és még vékony szálú hajban is.

5. nap: csak lazán


Szerintem az összes közül ez a nap volt a legegyszerűbb. Egy magas copfot készítettem majd a hajamat feltupíroztam és körbecsavartam a felfogott rész körül és néhány hullámcsatt segítségével rögzítettem. Nyáron tökéletes választás. Egyszerű, de nagyszerű és gyorsan megvan.

 

6. nap: konty egyszerűen


Ennél a kontynál második nekifutásra sikerült elérnem a végeredményt. Frissen mosott hajjal eléggé csúszik, és emiatt volt kihívás. A lényeg, hogy egy tarkóra fogott copfot kell készítenünk, majd az ujjunkkal egy lyukat képezni a felfogott részben a gumi felett és ott át kell dobni a copfot. Ezt meg kell ismételni még egyszer, hogy egy konty képződjön, majd a kilógó részt be kell fonni és körbecsavarni vele a kontyrészt.

 

7. nap: hajpánttal egyszerűen

Egy hajpántot kell a hajunkba tenni, de nem a megszokott módon, hanem rá kell húzni, mint egy sapkát. Az archoz ki kell hagyni egy adag hajat, amit befonunk és a végét belecsavarjuk a hajpántba. A másik részét fonás nélkül csavarjuk körbe a hajpánton és kész is a mutatós frizura. Egy két hullámcsattal rögzítettem a rakoncátlan tincseket. Hogyha napközben ilyen hajat készítetek, akkor estére göndör loknikkal vághattok neki egy randinak vagy bulinak. 

Összességében nagyon élveztem a kihívást. Az első nap kivételével könnyedén elkészíthetőek a pinterest alapján a hajak és nem is tart sokáig az elkészítésük. Úgyhogy mostantól már igyekszek felülkerekedni a lustaságomon és játszani  a hajammal, mert kis ráfordítással igazán kreatív végeredményt érhetek el.  

Nem csak a hajam, de a rúzsom is váltottam az egyes napokon. Ehhez a mark rúzsaimat hívtam segítségül és a barátomat, aki kiválasztott minden napra egy másik árnyalatot.

 

Nekem a 7.nap volt a kedvencem. Nektek melyik nap tetszik a legjobban?

Our Beauty 


Olvass tovább