[primary picture]

Alverde Beauty & Fruity arcmaszk – vélemény

Még karácsony előtt beszaladtam a dm-be, hogy vegyek pár szükséges dolgot. Arcmaszkom még volt itthon, így arra nem kifejezetten volt szükségem, de amint megláttam, hogy a natúrkozmetikai standon van almás arcmaszk, azonnal bekerült a kosaramba.Először a csomagolása fogott meg, majd a tény, hogy natúrkozmetikum, illetve bio alma és bio lime kivonatot tartalmaz. Izgatottan próbáltam ki, miután hazaértem. Lemostam a sminkem, majd egy pár milliméteres rétegben felvittem az arcomra. Az illata csodálatos!Érezni a friss alma és lime illatát, de utóbbi miatt abszolút nem savanykás, sokkal inkább édes, már-már cukorkaszerű illata van. De ez nem az az émelyítő édes aroma, hanem kellemes, pont megfelelő. Hogy is írhatnám le? Olyan, mint egy gyümölcsös jégkrém! Igen, ez az!A maszk maga egyébként fehér, kissé zsíros, de egyáltalán nem olajos állagú. 199 Ft-ba került, és két nagyobb adag van benne (a Baleásokhoz hasonlóan). Már a felvitel után 1-2 perccel érezni lehet, hogy tényleg mélyen hidratál. Az utasítás szerint 10 percig kell az arcon hagyni, majd utána a maradékot (ami nem szívódott fel) meglepő módon nem lemosni kell, hanem belemasszírozni a bőrbe. Mondanom se kell, hogy a végeredmény elképesztő lett. Egyébként is puha az arcbőröm, nem panaszkodhatok, még úgy sem, hogy néhol kissé száradásra hajlamos, másutt pedig zsíros. Ez a maszk viszont olyan puhává varázsolta az arcomat, ami még a babapopsinál is selymesebb. (Gondolom, bár nem sok babapopsival volt dolgom… szám szerint eggyel sem.)

Az illata, a felszívódása és az állaga miatt úgy döntöttem, hogy kipróbálom éjszakai arckrémként. Körülbelül 3-4 napja használom, nagyon vékony rétegben vittem fel esténként, lefekvés előtt az arcbőrömre, amit hamar be is szívott, és még reggel is finom almás illatot árasztott. Ennyi idő alatt természetesen nincs drámai változás, de úgy veszem észre, hogy hidratáltabb a bőröm, mint a L’oréal-os arckrém után.

Ma gondoltam egyet, miszerint, mi lenne ha kipróbálnám primerként is? Ugyanolyan vékony rétegben felvittem, mint este, majd hagytam beszívódni, ami kb. 1 percet vett igénybe. Ezek után vittem fel az alapozót (szintén Alverdés), és amit a tükörben láttam, az nagyon meglepett. Az alapozó sokkal egységesebben került fel a bőrömre, pedig nem használtam belőle többet, mint amennyit általában szoktam. Tartósabbnak is bizonyul, hiszen kevésbé kopik. Nem tudom, hogy a maszkban lévő jótékony olajoknak köszönhető-e ez a multifunkcionalitás, de egy csodakrémről beszélünk. A magazinban láttam, hogy van belőle mattító arckrém is, úgyhogy arra majd hamarosan lecsapok, addig pedig ezt a maszkot használom szinte mindenre. 10/15 pont kap, már ha lehetséges ez egyáltalán… 

Ivy Island ©, All Rights Reserved

Olvass tovább