[primary picture]

Francia sikk a Bourjois-val

A Bourjois mindig is a szívem csücske volt: nem náluk jelennek meg elsőként az extrém trendek, ők csak óvatosan csipegetnek belőlük, viszont a mindennapi, de elegáns kozmetikumokban hiánypótlóak.

Bourjois kozmetikai termékek

Az alapozóik mesések (Bár, ó, bár lennének hidegebb árnyalatok is!), több kiemelkedő szempillaspiráljuk is van, az illatos pirosítóik (Részemről éljenek az illatos sminkek!) pedig már legendásak.
Így aztán nagyon örültem, amikor a dm bloggertalálkozóján stílusosan egy sikkes kis tasakban sok-sok újdonságot kaptam tőlük. Azóta tesztelem őket töretlen lelkesedéssel, úgyhogy már éppen itt az ideje, hogy megosszam a tapasztalataimat veletek. :)

Bourjois Healthy Mix Serum primer
Bourjois Healthy Mix Serum primer

Erről a primerről már áradoztam a márciusi kedvenceim között, és nem véletlenül: amit tesz ez a kis kence, az elképesztő.

A 20 millis tubus nagyon aranyos, magának a krémnek pedig sárgabarackra emlékeztető illata van - pont olyan, mint a Healthy Mix Serumnak is. Számomra kifejezetten kellemes, üdítő. :) A színétől először kicsit megijedtem, mert sárgás, szinte narancsos (a lenti swatchon látni fogjátok, pontosan milyen), de eldolgozva szerencsére semmi sem látszik belőle. Vagyis... csak maga a csoda.

Felkenem, és mind érzetre, mind látványra olyan, mintha tökéletes lenne a bőröm. Sehol semmi szárazság, csak sima, egészségtől ragyogó, bársonyosan puha bőr. Én magam belülről is így érzem, és kívülről is így tűnik. Jaj, és a blurring hatás sem marad el: az apró egyenetlenségeket, nagyobb pórusokat valóban mintha elmosná. Ha nem lennének azok a fránya szem alatti karikák, alapozót sem feltétlenül tennék fölé. De ha már alapozó: az eredendően száraz bőrömön az is tovább marad szép rajta. Semmi ráncokba ülés, kukacosodás, maszkhatás, ha ebből teszek alá. 

Csillagos ötös, nem kérdés. :)

Bourjois Le Duo Blush - 03 Caramelimelo pirosító

Bourjois Le Duo Blush pirosító

Le Duo Blush - 03 Caramelimelo
 
 Bourjois Le Duo Blush pirosító termékek

Néhány éve óriási rajongója voltam a Bourjois pirosítóknak, és most ismét rájöttem, miért olyan klasszak. Ez most egy duo változat, egy pirosító, és egy bronzerbe hajló árnyalat van az aprócska kompaktban.
 
Nagyon jellegzetes, púderesen rózsás illata van, később nem, de használat közben egyértelműen érezhető.
 
Belenyúlva meglepően pigmentáltnak tűnik, az arcomon, valahogy mégsem lesz sok, pedig ezek a színek alapvetően nem is a legelőnyösebbek számomra. Mégis könnyed, napcsókolta hatása lesz, és szinte eldolgozni sem kell: majdhogynem magától olvad a bőrbe éles kontúrok nélkül. Kifejezetten természetes hatású az összkép, hibázni jóformán lehetetlen vele, kezdőknek és a sietős reggelekre tökéletes választás!

Bourjois Le Duo Blush - 03 Caramelimelo highlighter

Bourjois Le Duo Blush highlighter

Le Petit Strober - Universal glow
 
Bourjois Le Duo Blush highlighter


A highlighter nagyon sok szempontból megegyezik a pirosítókkal: a csomagolás ugyanaz, az illat sem más, és a formula is szinte teljesen olyan. Keménynek tűnő, de mégis kellő mennyiséget vesz fel az ecset, és porzásnak nyoma sincs.
 
A pezsgőszínű alapnak enyhe, selymes fénye van... és nem, ezúttal eszemben sincs hidegebb változatért fohászkodni, mert így jó, ahogy van. Ugyanis valóban univerzális darab: melegebb bőrtónuson sem lenne túl fagyos, de hidegen sem sárgul be. Világosabb bőrön az enyhe fénye miatt nagyon természetes lesz, sötétebben pedig látványosabb... mi kellhet még?

Nekem most semmi, ez (is) egy igencsak szerethető darab. :)

Bourjois Contour Clubbing Waterproof szemceruza

Bourjois Contour Clubbing Waterproof szemceruza

Contour Clubbing Waterproof - 48 Atomic Black

Bourjois Contour Clubbing Waterproof szemceruza

Hónapok óta kizárólag egy Bourjois szemceruzát használok, de az a Kohl & Contour család tagja, és eltérőbb nem is lehetne ettől. Ez ugyanis egy extra, extra, tényleg extra puha darab, szinte krémszerűen könnyen siklik a szemhéjon. 

Emiatt kicsit gyorsan fogy, én minden egyes használat előtt hegyezek rajta egy keveset, ugyanakkor megvan az az előnye is, hogy a puhaságának köszönhetően nagyon könnyű elmaszatolni, füstösíteni... legalábbis amíg meg nem szárad, mert utána már meg sem moccan. 
A vízállóság ebben az esetben nem csak egy hangzatos ígéret, tényleg kell hozzá a sminklemosó, azzal viszont már dörzsölésmentesen leszedhető.
 
Több árnyalatban elérhető, az enyém egy fekete némi ezüst csillámmal. A csillámok nem karcolnak, nem potyognak, nem kellemetlenek, de bár csak diszkréten, egyértelműen láthatóak. Nekem most jobban tetszik ez a verzió, mint egy sima, matt fekete.

Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume szempillaspirál 

Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume szempillaspirál

Volume Reveal Adjustable Volume
 

Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume szempillaspirál

Szempillaspirál-fronton mindig újítanak valamit a készítők, és ez most sincs másként. Itt a tubus a rendkívüli: egyrészt átlátszó, másrészt az egyik oldalán nagyítós tükör van. Én nem szoktam út közben festeni a pilláimat, de tény, ami tény, ha meg kellene oldanom, ezzel a tükörrel sikerülne, mert pont elég nagy hozzá.
A keféje klasszikus típus, csak valamivel nagyobb az átlagosnál, plusz mintha enyhén rugalmas lenne. Pont megfelelő mennyiséget vesz fel a festékből, ami icipicit sűrű formulájú.
 
Extrém dúsító hatást ígér, és ezt be is tartja, valóban látható az eredmény. Rétegezni is szépen lehet, nem hajlamos a csomósodásra, továbbá a tartósságára sem lehet semmilyen szempontból panaszom. Semmi lehullott fekete darabka, a nap végén is tökéletes, ugyanakkor lemosni nem nehéz, a legenyhébb sminkeltávolító is könnyen leszedi.

Én alapvetően a hosszabbító hatású spirálokat keresem, de ha számodra a dúsítás az elsődleges, akkor érdemes elgondolkodni rajta. :)

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick rúzs

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick rúzs

Rouge Velvet The Lipstick - 15 Peach Tatin

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick rúzs

Több rúzst próbáltam már a Bourjois-tól, de sok szempontból ez a kedvencem mind közül. Egyrészt a csinos kis tok megegyezik a rúzs árnyalatával, ami nagyon praktikus, másrészt a rúzs csepp formájú kialakítása tökéletesen illeszkedik a számhoz. Eleinte nem hittem benne, de tényleg nagyon könnyű vele precízen dolgozni. 

Egy aprócska dolog azért zavar: túl jól zár a kupak, de inkább legyen így, minthogy kinyíljon a táskámban. :)
 
A textúrája a mattsága ellenére nagyon könnyed, valóban bársonyos érzetet ad: tudom, hogy van valami a számon, de se nem ragad, se nem húzza össze az ajkamat. Viszont ahogy a képeken is látszik, a ráncocskákba hajlamos beülni... vagy legalábbis biztosan nem egyenlíti ki azokat. 

Komolyabb étkezés nélkül 4-5 órán át fakulás nélkül fent marad, de például ebéd után mindenképpen pótolni kell. Ezért cserébe azonban egyáltalán nem szárít - azt hiszem, meg fogom nézni más, hozzám jobban illő árnyalatokban is.

Bourjois pirosító, highlighter, rúzs, szemceruza, primer színei 

Bourjois pirosító, highlighter, rúzs, szemceruza, primer színei

Ugye milyen durva így a pír? :) Pedig arcon használva egyáltalán nem ilyen. A highlightert a kép készítése előtt kicsit építgettem, ettől sokkal finomabb normál módon használva, a rúzs pedig egy barnába hajló, egyértelmű barack. 

A szemceruza extrém pigmentáltságát igazolja, hogy ez mindösszesen egyetlen vonás a karomon, a primer pedig így, töményen talán kicsit ijesztő, de eldolgozva már láthatatlan... vagyis csak a tökéletes bőrt mutatja.

Figyeljétek meg, hogy mennyire szép, egységes, sima a bőröm, még az orrom környékén is, ráadásul a cicám nem egy helyen karmolta meg az arcomat - és én hiába nézem, sehol semmi nyoma, a primer kiegyenlített mindent. 

A pirosító főleg a jobb orcámon látszik: sehol egy éles vonal, túlzott, természetellenes narancsosság, csak enyhe, kissé bronzos hatás. A szemceruza a pillatöveimet emeli ki, a spirál dúsít, a rúzs pedig egy tőlem szokatlan árnyalat... egy kis kilépés a komfortzónámból.Glamour-kuponnal féláron vásárolhattok a Bourjois-tól a DM-ekben: én a duo pirosítók közül a legvilágosabb árnyalatot tervezem beszerezni, és az új, krémes szemfestékekre is kíváncsi vagyok. A helyetekben a primerre mindenképp lecsapnék, és a pirosítók is nagyon megérik az árukat így. :)

* A bejegyzésben szereplő termékeket tesztelésre kaptam.

Lánysarok Blog elérhetősége

Lányossarok

 

Olvass tovább