[primary picture]

Kipróbáltam: FOREO Luna Play Plus termékteszt

2018-ban szerintem nem volt olyan nő, aki ne vágyott volna egy FOREO arctisztító készülékre, így én kipróbáltam a Luna Play Plus-t.

Minden év végén, ha úgy ítélem meg, hogy megérdemlem, megengedek magamnak karácsonyi ajándékként egy olyan nagyobb dolgot, amire már rég vágytam, régóta szükségem volt rá és picit többe kerül. 2018-ban szerintem nem volt olyan nő, aki ne vágyott volna egy FOREO arctisztító készülékre, így hát egy Luna Play Plus mellett döntöttem.

A 2013-ban alapított svéd FOREO cég tavaly letarolta a magyar beauty világot is szónikus arctisztító készülékeivel. Az én álmom az UFO, vagyis az okos maszk volt, de nyilván nem fogok közel 100.000 Ft-ért venni egy ilyen kis kütyüt, úgyhogy maradtam az elérhető, de remélhetőleg nem bóvli kategóriánál. 
 
Mára már jó néhány típus közül választhatunk, ami az arctisztító szekciójukat illeti, nem is vagyok teljesen képben az egész kínálattal, annyit tudok, hogy a nagyobb gépecskéknek más a kilakítása, hálózatról tölthetők, nyilván többet is tudnak és akár 80.000 Ft körül is mozoghat az áruk. Vannak aztán középkategóriás termékek, ha minden igaz, a Luna Play a legkisebb és "legpuritánabb", ami egy bizonyos élettartam után már nem is használható, az enyém pedig az eggyel nagyobb testvére.


A Luna Play Plus elektromos arctisztító kefe minden bőrtípusra alkalmas, és akárcsak a többi  FOREO termék, hipoallergén szilikonból készült, vagyis rendkívül higiénikus (gondoljunk csak a szilikonos sütiformákra, milyen könnyen tisztíthatóak). Használat közben elvileg percenként több, mint 8.000 szónikus pulzálást bocsájt ki a bőrre, így tisztítva azt meg a faggyútól, a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Most már sok helyről könnyen be tudjátok szerezni többféle színben 15.000 Ft körüli áron, én a Notino webáruházból rendeltem egy Pearl Pink színűt, három nap alatt meg is érkezett.
 
A termékre 2 év garancia van, egy kis hűtőmágnesen található kóddal kell regisztrálni a FOREO oldalán, én erre még nem kerítettem sort, de mindenképp jó dolgonak tartom és igyekszem majd pótolni az elmaradásom.

 
BENYOMÁSOK, MEGLÁTÁSOK:
 
 -  Amikor először a kezembe fogtam, az jutott eszembe, hogy azért kerül csak ennyibe, mert rendkívül kicsi. Nem igazán állt a kezemre, féltem, hogy nehéz lesz majd használni, de már az első alkalomnál bebizonyosodott, hogy alaptalan volt a félelmem, most már úgy érzem, nehezebb lenne egy nagyobb darabbal.
 
- Amit a kicsomagolásnál is nehezményeztem, az elsősorban a magyar nyelvű leírás hiánya, pedig 2018-ban teljes gőzerővel nyomták az arcunkba a bloggerek a márkát, ha már ennyire megcélozták a magyar piacot, egy papírkát is gyárthattak volna mellé a nyelvünkön, nem mindenki tud angolul, vagy németül.
 
- Másodsorban, nagyon hiányolok egy kis tárolót, amiben utaztatni tudnám. A műanyag doboz, amiben érkezett, erre abszolút nem alkalmas, viszont nyilván magammal szeretném vinni utazásokra, csak még nem tudom, miben. Ennyi pénzért rakhattak volna mellé egy szütyőt, vagy valamit.
 
- Ha jól tudom, ez az egyetlen olyan FOREO készülék, ami elemmel működik. Én jobban hiszek az elemes dolgokban, nem tudom, honnan szereznék ehhez egy akksit, ha egyszer tönkremenne.

 
HASZNÁLAT:
 
1. Kend be a száraz bőröd az aktuális arclemosóddal.
2. Vizezd meg egy kicsit a készüléket.
3. A hátán lévő bekapcsológombbal indítsd el, ha elkezd rezegni, 1 percen keresztül masszírozd el vele a bőrödön a lemosót, ami a víz és a rezgések hatására felhabzik majd.
4. 1 perc után kapcsold ki a készüléket és öblítsd le az arcod.
 
TAPASZTALATOK 1 HÓNAP HASZNÁLAT UTÁN:

  • Könnyen használható, lágyan rezeg, gyorsan letudható vele a reggeli és az esti arctisztítás, már nem érezném olyan tisztának a bőrömet, ha visszatérnék ahhoz, hogy a kezemmel mosom meg.
  • Könnyen tisztítható, csak le kell öblíteni egy kis vízzel.
  • Nagyon puha és selymes bőrt eredményez, egyáltalán nem szárít.
  • A pórusokat látványosan kitisztítja.
  • Megszüntette a hámlást, eltűntek a száraz, hámló területeim.
 
  • A pórusokat csak ideiglenesen tisztítja ki, néhány óra múlva újra előbújnak a mitesszerek.
  • Nem lett kevesebb mitesszerem, sem pattanásom, ugyanúgy előjönnek a problémák.
  • Minden lemosóval használható, én jobb napokon gél állagúakkal használom, rosszabb esetekben a Herbarting kávés lemosóval, amely maga is tartalmaz gyengéd fizikai radírozó szemcséket. Ezzel a típussal eredményesebben dolgozik a készülék, egy gyengéd lemosóval nem ér el olyan látványos hatást, vagyis rá kell segíteni.


Összességében vegyes érzelmeim vannak a Luna Play Plus készülékkel kapcsolatban. Van pár jó tulajdonsága, ami miatt szívesen veszem elő naponta kétszer és valószínűleg hiányozna, ha nem lenne, de a fő feladatot, amiért tulajdonképpen megvettem, nem sikerült teljesítenie, sajnos nem képes sem orvosolni, sem pedig eltüntetni a pattanásokat, mitesszereket. Lehetséges, hogy a drágább verziók valóban képesek erre, de én ennél több pénzt nem szánnék arctisztítóra, mint amennyiért ezt a darabot vásároltam. Azért egy UFO persze jó lenne...:)

 

 
Ti próbáltatok már valamilyen FOREO készüléket? Milyen tapasztalataitok vannak? 
 
Kinga


Javasolt termékek
Olvass tovább