[primary picture]

A HÁJP MIATT VETTEM MEG | L'Oréal Pure Clay Detox Mask teszt

Sok blogon találkozhattatok már a L'Oréal mára ikonikussá vált agyagos arctisztító maszkjaival, amik a Pure Clay fantázianevet kapták (háromféle készült belőlük: Pure Clay Detox, Pure Clay Purity, Pure Clay Glow).

Megjelenésüket hatalmas felhajtás övezte, a csapból is Pure Clay maszk folyt nagyon sok helyen, én pedig annyi mindent hallottam róluk egyszerre, hogy biztosra vettem, hogy ebből az agyonsztárolt dologból nem kérek (arcra való dolgokkal egyébként sem szívesen kísérletezem).

Aztán úgy alakult, hogy amikor legutóbb hisztissé vált a bőröm, mintegy utolsó mentsvárként úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát a Detox Mask-kal.
Ma a tapasztalataimat olvashatjátok.

L'Oréál Pure Clay Detox MaskMIT ÍGÉR?

"A  L'Oreal Paris Pure Clay Detox Mask egy felturbózott, tiszta agyagmaszk a faszén előnyeivel és erejével, mely méregteleníti és ragyogóvá teszi a bőrt csupán 10 perc alatt. Gyengéd de erős formulája luxus élményt nyújt, amíg az erős, tiszta agyag és faszén mágnesként vonzza magához a mély szennyeződéseket és tisztítja a pórusokat. Ez a krémes és nem szárító formula tisztítja, bársonyossá és kiegyensúlyozottá teszi a bőrt. Kezeli a fáradt, megfakult bőrt és tisztává, egyenletessé, ragyogóvá teszi azt. Több használat után a tisztít és méregtelenít." 

HASZNÁLATA

A L'Oréal ajánlása szerint a maszkot vékony rétegben kell felvinnünk a megtisztított arcbőrünkre heti 3 alkalommal, majd 5-10 perc elteltével langyos vízzel leöblíteni, vagy nedves törlőkendővel letörölni.

HATÓANYAGAI

A maszk a tisztító-mattító hatását  a benne levő agyagoknak (kaolin, montmorillonite, morocan lava clay), illetve a szennyeződéseket a magához mágnesként vonzó aktív szénnek köszönheti.
Említésre érdemes az INCI 4. helyén található lecithin, ami hatásos az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének helyreállításában.
További érdekesség, hogy csak az INCI utolsó helyén találunk illatanyagot, a maszknak mégis nagyon erős, már-már émelyítő illata van.CSOMAGOLÁSA

A csomagolás egy méretes papírdobozból, egy celofánfóliából, valamint egy nagyon masszív üvegtégelyből áll.
A papírdobozon csak angol nyelvű tájékoztatót találunk, amit nekünk, magyar lányoknak tudni érdemes, az azon a celofánon kap helyet, amit első lendülettel a szemetesbe szoktunk dobni, és ami egyébként így néz ki:Ettől eltekintve különben a termék színvilága és az üvegcséje exkluzív és elegáns hatást kelt.

Második blikkre kibukik a következő hiba is, ami nem más, mint a tégelyes megoldás: heti három alkalommal belenyúlkálni a krémbe - még ha tiszta kézzel is teszi az ember lánya - nem higiénikus megoldás, spatulával pedig én mindig nagyobb mennyiséget veszek ki a krémből, mint amennyit kellene, szóval összességében véve a csomagolás nekem nagyon a nem szeretem kategória.
A maszk kupakja műanyag, és rendkívül jól záródik, így ha nem zavar, hogy egy viszonylag nehéz piperét is viszel magaddal, nyugodtan a neszesszeredbe dobhatod utazáskor is.

ÁLLAG

A maszk állaga agyagos (mi más lehetne?), könnyű eloszlatni, felkenés után a bőröm kellemesen hűsíteni szokta.
Az esti bőrápolási rutinom viszonylag sok készítményből áll, ezért én csak egy leheletvékony rétegben szoktam felvinni a bőrömre, így könnyen el is tudom távolítani onnan.

HATÉKONYSÁG

Amikor problémás volt a bőröm, kúraszerűen alkalmaztam, amíg el nem fogyott (egy üvegcse kb. egy hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz).
Kíváncsian vártam a végeredményt, és boldogan konstatáltam, hogy már az első használat után tapintható a különbség: nagyon szépen tisztít, és tényleg működik a zsírfelszívó képessége is.AJÁNLOM-E?

Ha a bőröd épp problémásabb, pattisabb napjait éli, mindenképp érdemes egy próbát tenni vele, száraz és/vagy érzékeny bőrűekkel viszont nem hiszem, hogy barátságot tudnának kötni, már csak a benne található illatanyag miatt sem.
Egy üvegcsében kb. 10 alkalomra elegendő mennyiségű maszk van (én ennél valamivel többször tudtam használni), tehát egy arctisztítás nagyjából 300 Ft-ba kerül vele, de egy szuper akcióval még ennél is olcsóbban hozzá tudtok jutni.
Nagyon szépen tisztít és valóban mattít is, sokkal szebb bőrszínt és tónust kap az arcbőr, ha rendszeresen és az utasításokat pontosan betartva használjátok.
Nem bántam meg, hogy bedőltem a hájpnak, van valóságalapja a tudásáról szóló legendáknak. Ti próbáltátok már?
Bevált?

A-VONAL

Olvass tovább