[primary picture]

Rimmel Lasting Finish 25h Breathable alapozó vélemény

Nagyon szeretem a Rimmel Lasting Finish 25H alapozóját és már régóta használom. Karácsony előtt láttam meg a dm-ben a Breathable változatot és úgy döntöttem, kipróbálom.Egyébként adtak hozzá egy nagyon menő sminktáskát is, aminek úgy örültem, mint majom a farkának. Most viszont térjünk a lényegre, nézzük, mennyire vált be maga az alapozó az én száraz/érzékeny bőrömön!A Light Ivory 001 színt vettem meg, mert a Rimmel “Ivory” elnevezésű árnyalatai általában passzolni szoktak a bőrömhöz. A leírás szerint ez egy könnyű, közepes fedésű, hosszantartó alapozó.

Meglepetés volt számomra, hogy nem a szokásos pumpás üvegben van, hanem egy hatalmas applikátor van a kupakba építve. Erről elsőre semmi jót nem tudtam elképzelni, mert nem nagyon szeretem az ilyen applikátoros dolgokat, de gondoltam, adok neki egy esélyt. Megmondom őszintén, kellemes csalódás volt. Az applikátorral nagyon szépen fel lehet venni az alapzót, az ujjammal, pedig kiigazítottam itt-ott. Maga az alapozó sokkal folyósabb, mint a sima Lasting Finish 25H, de nagyon jól el lehet dolgozni és nem hagy olyan “ki vagyok sminkelve” érzést a bőrön.


Két rétegben vittem fel, mert a rozaceámat egy réteggel nem tudtam elfedni. Nagyon szépen eltüntette a pórusaimat és kisimította a bőrömet. A pattanásaimat nem fedte el teljesen, de hát istenem, arra meg ott van a korrektor. A fedése egy erős közepes, ami nekem pont elég. Nem zavar, hogy az alapozó alatt látni lehet egy-két bőrhibát és a szeplőimet. Sokkal jobban zavarna, ha úgy tűnne, mintha ezer réteg sminkkel próbálnám elfedni az összes bőrhibámat.

Ami a tartósságot illeti, az eredeti testvéréhez hasonlóan ez a változat is sokáig tart: nekem majdnem egész nap bírja és állja a babapuszikat is. Nagyon tetszik benne, hogy amikor felvitel után pár órával az arcomhoz értem, kellemesen hidratáltnak tűnt a bőröm és egyáltalán nem volt ragacsos.
Az egyetlen hátránya számomra az, hogy túl rózsaszínes, ami nekem nem áll túl jól. Púderrel tudtam rajta javítani valamicskét, de nem tökéletes. Ha kicsit sárgásabb lenne, maga lenne a tökély és egy ötös skálán ötöst érne, de így csak négyes.
A színe ellenére szerintem újra fogom venni, mert nagyon tetszik, a tartóssága, illetve az, ahogy a bőrömön viselkedik.

Blonderia 

 

Olvass tovább