[primary picture]

TESZT: SCHOLL VELVET SMOOTH TALPRESZELŐ

A mai bejegyzésben a lábápolás lesz a téma, hiszen a nyár beköszöntével elővettük a szebbnél szebb cipellőket azonban felmerül egy fontos téma.

Sajnos nálam gyakori probléma, hogy a vékonyabb cipők viseletekor a sarkam körüli részen csúnyán megkeményedik a bőr és sajnos hajlamos repedésre is, ami igazán kellemetlen és fájdalmas tud lenni. Hosszú ideje szemeztem már a Scholl lábápoló készülékeivel, valamiért mégis maradtam a hagyományos kézi talpreszelőnél. A hagyományos talpreszelőt vagy a habkövet szerintem már sokan ismeritek, a használatuk hosszadalmas az eredmény pedig nem mindig kielégítő.

A Glamour – napok alatt nagyon akciósan árulták a Scholl gépéket és még 50%-os kedvezmény is volt a márka termékeire. Az akció keretében a komplett csomagot kb. 3600 forintos áron lehetett megvásárolni + a két pótfej kb. 2500 forint volt féláron.Kétféle készüléket lehet kapni a dm-ben, a rózsaszín a Gyémánt kristályfejes készülék, a másik kék változat pedig egy picit gyengébb hatású csiszolófejjel rendelkezik.Scholl Velvet Smooth talpreszelő külső kivitelezése lehetővé teszi a könnyed munkavégzést vele.  Maga a készülék nem nehéz, a kialakításnak köszönhetően jól alkalmazható. Ami számomra meglepő volt, hogy nem kell a szokásos lábfürdő/áztatás a használata előtt, az útmutató szerint száraz lábon kell használni.

Amire érdemes figyelniNe használjátok a talpreszelőt egy területen nagyon sokáig, hiszen könnyen sérülést okozhattok magatoknak. Az ideális kb. 5 másodperc egy területen, majd tovább kell haladni és később visszatérni. Hetente több alkalommal ajánlott megismételni a bőrkeményedés eltávolítását a szép és baba puha kacsókért. Fontos, hogy nyilván mindenkinek más állapotban van a lábfeje, intenzív és nagyon vastag bőrkeményedés esetén ne várjatok csodát az első alkalom után. Egy hónapos használat után nálam már látványos az eredmény, a sarkamon sokkal puhább a bőr és nincs a szokásos kellemetlen érzés a vékonyabb cipők viselete után.

További pozitívum, hogy egyszerűen és jól tisztható a készülék. A tetején található két gombbal könnyedén kipattintható a csiszolófej. Egy hónapos rendszeres használat után nem tapasztaltam, hogy gyorsan kopna a csiszolófej, így használata gazdaságos, mindössze 4 normál elem szükséges a működtetéséhez. Fontos, hogy nem vízálló a termék, így víz alatt semmikép ne használjátok.

A teljes ára igen változó, különböző online oldalakon és a drogériákban akár 10-15 ezer forint körül is mozoghat, mindenképp érdemes figyelni az akciókat. Összességében számomra igazi áldás ez a készülék a nyári időszakban. Heti 2 használat mellett fenntartható a lábfejem egészséges állapota és nem kell több ezret költeni pedikűrösre havi szinten. Természetesen szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nagy mértékben függ a lábfejed állapotától, erősen repedezett bőrkeményedés esetén lehet, hogy jobb választás egy szakember. Számomra igazi kis csoda a fürdőszobában!

 
Szandi

 

Olvass tovább