[primary picture]

Sundance Sport Plus napvédő krémgél – vélemény

Mint ahogy azt az előző bejegyzésemben már említettem, a dm-től kaptam egy napozós ajándékcsomagot, melynek egyik része nem más volt, mint ez a kifejezetten sportoláshoz szánt napvédő krém

Sokan panaszkodnak amiatt, mert nincs 40°C-os meleg kint, amit őszintén nem értek, ugyanis a 30°C-ot ugyanolyan forrónak érezhetjük, pláne, ha a legmelegebb órákat a szabadban töltjük. Én ahogy tudom, kerülöm a napot 11:00 és 15:00 óra között, de persze ez nem mindig sikerül. Szerencsére azonban a reggeli mozgást be tudom iktatni, így nem kell a legnagyobb melegben futnom és/vagy tornáznom.

Mint ahogy azt az előző bejegyzésemben már említettem, a dm-től kaptam egy napozós ajándékcsomagot, melynek egyik része nem más volt, mint ez a kifejezetten sportoláshoz szánt napvédő krém. Nagyon figyelmesek voltak, hiszen az 50 faktoros változatát küldték, ami pont megfelelő a nagyon fehér és érzékeny bőrömnek.
A 150 ml-es kiszerelés egy újításon esett át, ami nem mást takar, mint a tubus elején is látható SYMDEO technológiát. Ez azt jelenti, hogy nem csak víz-, és izzadásálló napvédőkrém, hanem dezodor is egyben, ami segít semlegesíteni az izzadás folyamán keletkező kellemetlen szagokat. Én alapvetően szerencsére nem vagyok egy nagyon izzadós fajta, de ez persze változik, ha épp sportolok. Általában ha van időm, akkor elviszem reggel a kutyámat futni, majd utána még tornázom egy kicsit, levezetésképpen. Ha erre nincs lehetőségem, akkor marad csak a torna, amit bent végzek, így ahhoz nem kell napfényvédő.

A hétvége folyamán azonban kipróbáltam a terméket, mondhatni elég rendesen. Nem csak a futások alkalmával kellett állnia a sarat, hanem napközben is, a kertben és a hétvégi nagybevásárlás/cipekedés folyamán is.A címkén az olvasható, hogy extra vízálló, és gyorsan beszívódik. Vízben ugyan nem voltam vele, de az izzadást tényleg meglepően jól tűri, és a gyors felszívódásra sincs panasz! Valóban egy gélesebb állagú krém van a tubusban, ami könnyen eldolgozható, és egyáltalán nem nehezíti el a bőrt. Ami egyedül zavaró lehet, az az illata. Krémmánián láttam, hogy sokan panaszkodtak rá, mivel eléggé férfias, after shave jellege van. Engem ez speciel nem zavar mert egyrészt nem az a büdös, elviselhetetlenül átható férfidezodor bukéval rendelkezik, ráadásul a beszívódást követő fél óra múlva majdnem teljesen el is illan, másrészt pedig szabadtéri sportoláshoz számomra mindegy, hogy milyen illata van, a lényeg, hogy engem ne zavarjon. És nem zavar.

Gyorsan beszívódik, remekül véd a napégés ellen, sőt, még a túlhevülés ellen is jó! Sajnos ugyanis mivel nem vagyok egy nagyon izzadós fajta, hajlamos a bőröm túlforrósodni, ami következtében a közérzetem is romlik. Ez a napkrém viszont segít, hogy még a tűző napon állva se tapasztaljam ezt az érzést. A bőröm hűs marad, szinte egész nap! Éppen ezért, ha egy jó terméket kerestek, kifejezetten sportoláshoz, akkor meleg szívvel ajánlom ezt a Sundance krémgélt! Ha pedig esetleg zavarna benneteket az illata, akkor ajándékozzátok oda a párotoknak, vagy egy haverotoknak, aki szeret sportolni. Nekem ez a termék 10/9 pontot simán megér!

Utólagos megjegyzés: azt elfelejtettem említeni, hogy úgy néz ki, pont az illata az, ami egyben védelmet nyújt a szúnyogok ellen is. Más esetben ugyanis amikor kora reggel kimentem a gazosabb, fásabb helyekre, biztos, hogy legalább egy szúnyogcsípéssel “gazdagabb” lettem. Mióta azonban a reggeli futásnál ezt a krémet használom, eddig még nem találtak meg a csúnya kis vérszívók.


Ivy Island ©, All Rights Reserved
Olvass tovább