[primary picture]

Svájci precizitás a fogápolás területén

A szájhigénia fontosságát talán nem kell ecsetelnünk, hiszen kisgyermek korunk óta belénk nevelték a fogmosás jelentőségét.

Van aki az elektromos változatra esküszik, más a szájzuhanyt helyezi előtérbe, és sokak a fogselyem jelentősége mellett teszik le a voksukat, valójában mindennek helye és ideje lehetne az életünkbe – ha minden ideális lenne. Legtöbbször azonban időhiányban szenvedünk, így egy gyors fogmosás, és már kikerült a pipa az aznapi penzum mellé. Néha azt sem vesszük észre, hogy a fogkefénk sörtéi már igencsak megkoptak, az pedig csak halványan dereng, hogy a fogorvos háromhavonta javasolta a fogkefék cseréjét.

Ebben a rengeteg információkkal tarkított fogápolási piacon – ahol minden évszakban újabb és újabb fogkrémek és fogkefék tűnnek fel – sokszor a színek, a fazonok és a reklámok után megyünk, engedve az erős marketing nyomásnak. Mivel mindent képtelenség végig tesztelni, döntünk egy márka adott típusa mellett és csak nagy ritkán cserélünk, akkor is csak azért, mert az mégiscsak gyanús, ha fáj tőle az ínyünk, vagy hosszas sikálás ellenére is lepedékes marad a fogunk.

Lassan úgy érezhetjük, hogy a tökéletes fogkefe megtalálása valódi művészet, de néhány fogíny sérülés után érdemes elgondolkodnunk azon, mit is csinálunk rosszul. Az biztos, hogy nem az erőn van a hangsúly, vagyis nem akkor mossuk jól, ha teljes erőből két mozdulatra lesikáltuk a lepedéket a fogunkról. Minden a részletekben rejlik, így most is az alapos és precíz munkán van a hangsúly. Finom sörték kellenek mindehhez, apró körkörös mozdulatok, és gyengén erőkifejtés.A jó fogkefével hatékonyan dolgozhatunk, és remélhetőleg sem az ínyünk nem sérül meg, sem a foggyök nem szenvedi meg, ellenben minden más, leginkább lepedék és étel maradék eltűnik a szánkból.

Hogyan jön ide a svájci precizitás? Nos, nem tudom, hogy hallottatok-e már a Curaprox termékeiről (Curasept szájöblítői már bizonyítottak), mert nem csak kiváló fogkeféket, de fogkrémeket és egyéb szájhigiéniás terméket is készítenek.

A fogkefék igazi remekművek, mellőznek minden 21 századi extrát, nincs szilikon betét, sem különféle sörteméret a fogkefében, egyszerűen csak 5460 szál az ultrasoft változatban, hogy a még a legpuhább változat is hatékonyan sertepertélhessen a szánkban. A supersoft változat 3960 szállal, míg a soft fogkefe 1560 szállal veszi fel a harcot a lepedékekkel. Semmi médium vagy hard változat, a svájciak bíznak a könnyed és hatékony munkavégzésben.

A fogkefe másik érdekessége, hogy a fogkefék szárát nyolcszögletűre tervezték a kényelmes tartás érdekében, így 45 fokonként változtathatjuk a kefe dőlésszögét, finoman, precízen, lehetőséget adva az alapos és biztonságos fogmosásnak.

Hogy még nagyobb élmény legyen a napi rutin, extra fogkrémeket kínálnak hozzá: különleges ízesítésű fogkrémekkel tehetjük változatossá a fogmosást. Kinek melyik lesz a kedvenc? Vajon a Görögdinnyés vagy Gin Tonik lesz a befutó? Ha a fűszeresebb íz felé hajlasz, akkor a Grapefruit és Bergamott ízesítésűt biztos ki kell próbálnod. De csábítóan hangzik a kétféle barackos, vagy szeder és édesgyökér keverék is. Ha szeretnéd tesztelni a Curaprox termékeit, keresd elsőként a tesz csomagot, amiben egy fogkefe és 6 darab mini fogkrém található.

Teszteltem!Nagyon tetszett a Curaprox termékcsomagja, éppen azért, mert lehetőségem adódott arra, hogy ezeket a nem mindennapi ízesítésű fogkrémeket így piciben kipróbálhattam. Számomra talán a legfontosabb egy fogkrém esetében, hogy legyen legalább egy kicsi habja (ebben kiállta a próbát), illetve maradéktalanul tisztítsa meg a fogakat. A Curaprox fogkrémjeiben mentol tartalmú apró mikrogyöngyök vannak, amelyek finoman dörzsölik a fogakat, és mindegyik változat esetében azt tapasztaltam, hogy nagyon szép sima felületű lett utána a fogam, kívül és belül egyaránt. Az ízek tekintetében biztos, hogy megosztó lesz, mert azok, akik csak a mentolos változatokat szeretik, nem fogják annyira erőteljesnek érezni a mentolt benne. Van amelyikben van egy kis mentol, a legtöbben inkább a gyümölcs dominál. Nem feltétlen édes ízekre kell gondolni, mert a Gintonik például inkább fanyar, mint ahogy a grapefruit + Bergamott összeállítás is. Nekem leginkább a görögdinnyés ízlett – lehet, azért is, mert az a kedvenc nyári gyümölcsöm – de különleges volt a szeder + édesgyökér párosítás is. Teszteljétek ti is, kíváncsi vagyok, nektek mi volt a kedvenc ízetek!

Chic & Charm

Javasolt termékek
Olvass tovább