[primary picture]

Szemöldökformázás alap szinten

Most az egyik legalapvetőbb dologról írnék, ami nem más, mint a szemöldökformázás. Vagyis inkább a kiemelése.
Őszintén megmondom, hogy a sminkelést még mindig alap szinten űzöm. Van egy pár dolog, amit majdnem napi szinten használok, de még van mit tanulnom. Miért akarok mégis erről a témáról beszélni? Azért mert úgy gondolom, hogy mivel nekem is talán leginkább a bátorságom hiányzik ahhoz, hogy megtanuljam kihozni magamból a legtöbbet, talán másoknál is ez a helyzet és egy kis segítséget nyújhatok ezekkel a cikkeimmel. 
Szerintem nem árt, ha egy nő pár alapvető sminkterméket képes használni, még ha csak alap szinten is. Higgyjék el hölgyeim, a legfőbb dolog az önbizalom. Viszont azt meg tudjuk fejleszteni, hiszen ha a tükörbe nézve szépnek látjuk magunkat, nincs aki megállíthatna bennünket. Viszont ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, de legalábbis kiemeljük a szépségünket nem árt ismerni, hogy ezeket milyen eszközökkel tudjuk megtenni. Próbálok fejlődni ezeken a területeken és ahogy haladok előre időnként mindig írok is majd róla. Nem akarok profi sminkes lenni, nem akarok nagyon nagy dolgokat, de egy egyszerű nappali vagy egy alkalmi smink elkészítése mindenképpen a céljaim között szerepel.
Jelenleg nem sok minden van, amit nap, mint nap használok, viszont azokat előszeretettel. Most az egyik legalapvetőbb dologról írnék, ami nem más, mint a szemöldökformázás. Vagyis inkább a kiemelése. A formázásról nem igazán tudok mit mondani, mert nem vagyok kozmetikus. Én itthon szoktam időnként a kusza szálakat kiszedegetni. Nekem ennyi elég.
Jelenleg két terméket használok felváltva, attól függ, hogy milyen napom van és melyik kerül a kezembe. Az egyik az 
Yves Rocher szemöldök ceruzája. Nagyon szeretem. Szerintem szuper a ceruza egyik végén található kis kefe, nagyszerűen lehet vele helyreigazítani a szemöldökszálakat, hogy aztán a ceruzával tudjunk ott korrigálni, ahol kell. Ezzel egy kicsit hangsúlyosabbá tehetjük. Nekem azért is van erre szükségem, mert nagyon világos a szemöldököm, jól jön, ha egy kicsit erőteljesebbé tudom tenni.


A másik a Rimmel Brow this Way palettája, ami elsőre egy kicsit ijesztő volt, de rájöttem, hogy nagyon egyszerű használni. Ez a szett áll egy krémes, viaszos állagú és egy púderes állagú részből. Ehhez adtak egy kétoldalú ecsetet, amivel nagyon szépen fel lehet vinni mindkét részt. Először a viaszosat kell és arra rá, pedig a púdereset. Ha ezt megtettük, a palettához tartozik egy kis kefe is, amivel el lehet igazítani a szemöldökszálakat és kicsit tudjuk természetesebb hatást érhetünk el azzal, hogy a felesleges púdert eltávolítjuk vele. Az egyetlen, ami nekem nem annyira jött be, hogy túl kicsik az ecsetek. Persze értem, hogy a kompakt méret ezt a formát engedi csak meg, örülhetünk annak is, hogy ezek benne vannak. /Bár én esetleg azt el tudnám képzelni, hogy a kis ecsetet és a kis kefét ha esetleg össze lehetne csavarozni, akkor egy nagyobb, jobban kézre álló dolgot is ki lehetne hozni. De az is lehet, hogy ez kivitelezés szempontjából nem lenne olyan egyszerű, mint ahogy az az én fejemben van. :) / Szerencsére van itthon ilyen ecsetem nagy méretbe is, azzal viszont tökéletesen jól tudom használni ezt a szemöldökformázó szettet. Én jelenleg a 003-as Dark Brown árnyalatot használom.

Azt hiszem, hogy ha a két terméket kellene rangsorba tenni, akkor nekem a Rimmel Brow this Way lenne az első helyen. Azzal szebb és természetesebb hatást tudok elérni és én nem igazán szeretem a túl feltűnő dolgokat.
Ti milyen szemöldökformázót használtok?
 
Legyen szép napotok!


Marika

 

Olvass tovább