[primary picture]

Tökéletes finish, egyszerű használat - a Physicians Formula termékeiben biztosan nem fogsz csalódni!

Sok mindent kipróbáltam azért, hogy arcom szép maradjon és a sminkeket is toleráljam. Az alábbiakban bemutatom a két kedvenc PF termékemet, egy pihe-puha alapozót és egy kezdőbarát, mégis profi tust.

Régebben pattanásaim voltak, most ráncaim, és mindehhez társul egy végletekig érzékeny, pirosodásra hajlamos bőr. Gondolhatod, hogy mennyi mindent kipróbáltam azért, hogy arcom szép maradjon és a sminkeket is toleráljam. A bőr szépségét egyébként étrenddel elég jól karban lehet tartani. Közhely ugyan, de így van, és igaz a mondás: Azzá leszel, amit eszel!

Vannak kedvenc sminkjeim!

Vannak márkák, amelyek semmilyen csalódást nem okoznak. Ebbe a kategóriába tartoznak a Physicians Formula szépségápolási cikkei is. A cég fejlesztéseibe és a termékek tanácsadásába aktívan közreműködnek az orvosok. Allergológus, bőrgyógyász és plasztikai sebész, szemész is dolgozik a vállalatnál. Amerika szerte óriási népszerűségnek örvendenek ezek a kozmetikumok - amin nem is csodálkozom, hiszen szépek, illatosak és nagyszerűek.

A márkát dr. Frank Crandall allergológus orvos alapította 1937-ben. Olyan sminktermékeket fejlesztett ki, amelyek bőrbeteg feleségének megfelelőek voltak.  Egy pici keresgélés után azt olvastam, hogy a kozmetikumok és élelmiszerek előállítása során nagyjából 13000 vegyszert használnak fel. Jól olvasod, nem elírás!! Az FDA (ez az amerikai Élelmiszeripar és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) ennek 90 százalékát elutasítja!
A Physicians Formula termékei hypoallergének. Nem tartalmazzák azt a 150 allergént keltő anyagot a gyártási folyamatok során, amelyek különösen irritatívak lehetnek érzékeny bőr esetén.

Következzen hát két kedvenc termékem, melyekhez újra és újra visszatérek.
 PF: Nude Wear Touch of Glow Foundation (az enyém light/medium árnyalat)

Nem is igazán alapozó, hanem inkább egy színezett, pihepuha könnyű, hidratáló szuszpenzió - szerintem. Feltéve a bőrre először kissé olajos rétegű és csúszós, majd rövid időn belül krémszerűen felszívódik és ad egy gyenge fényt a pofinak. Tehát az elején még más színű, utána már illeszkedik a bőr tónusához. Beivódás után selymes fényűvé válik, hidratál, de egyáltalán nem kelt ragacsos hatást, bátran lehet rétegeket is felvinni akár rá.
Nagyon jó a tartóssága. Hibájának rovom fel, hogy öt árnyalatban kapható - ez bizony édeskevés!

A design szép, visszafogottan elegáns. Púderszínű, bőr bevonatú matt üvegcse, amelyet szép, aranyszínű masnis kupak díszít. Még az októberi dm Beauty workshop jóvoltából saját ''parfümbűbájos'' alapozóm is van.
Harminc milis kiszerelésben kapható.

Egy puhaszőrű, tömör, kerek formátumú alapozó ecsettel együtt árusítják. Aki esetleg még kézzel simítja magára a festékeket, azoknak ajánlanám a blenderek, vagy ecsetek kipróbálását. Sokkal gazdaságosabbak a kencék a használatukkal.
Nagyon népszerű termék!

PF: Eye Booster Serum + Eyeliner Ultra Black

Szemkihúzó/szemtus, ki hogy hívja. Kettő az egyben cucc.
Az a különlegessége, hogy erősíti a szempillákat és van némi pillanövesztő hatása is.
Hogy ultra black színe lenne, az így nem igaz. Akkor, ha erre az alapra még ráteszünk egy kis tust, már igen. Lerobbanhatatlan!
Az ecsete egy összepréselt, végén elvékonyodó, szintetikus készítmény, amellyel imádok dolgozni. Legalább kétszer kell áthúzni a szemhéjamon, hogy barnásfekete legyen. Simán beajánlom gyakorló tushúzó nebulóknak, hogy tanulmányaik legelején is tele legyenek sikerélményekkel, mert nem lehet elrontani! Használat előtt fel kell rázni - gondolom azért, hogy pillaerősítő anyag is jusson az ecsetre. A pillák tövébe szoktam húzni.

Ha nem akarunk szénfekete vonalat készíteni, akkor elég ezzel az egy termékkel dolgozni. Sőt. Kísérletezzünk a formákkal! Van, hogy szinte nem is látszik a festék, annyira a pillák tövébe teszem. Ezzel sűrű, dús hatást érek el.
Szagtalan.
Elég hamar elfogy, nem nagy a kiszerelése.
Árfekvése közepesen drága.Ennek ellenére szintén egy nagyon keresett kencikéről van szó - csakúgy mint a többi PF termék.
Sok helyen hozzájuk lehet jutni. Online felületeken, drogériákban. Rendszerint a dm üzleteibe szoktam beugrani értük, ahol a márka egyéb termékeit is ki tudom próbálni a kihelyezett állványok teszterein.

A rólam készült kép a fantasztikusan tehetséges Sándor - Horváth Zsuzsanna munkája, melyet ezúton is hálásan köszönök neki!

Parfümbűbáj

Olvass tovább